Stockholmsmarknaders loppiskurs:
Så fyndar du på loppis!

OBS! Kursen 28-29 september är fullbokad!

Lär dig känna igen ett riktigt fynd ute på loppisfältet! Med lite extra kunskap klår du andra fyndjägare på fingrarna. På vår loppiskurs lär du dig grunderna som tar ditt loppisintresse till nya höjder.


Lär dig se skillnad mellan äkta och kopia, hur du känner igen ett fynd på loppis. Vad är framtidens dyrgripar? Här är kursen för dig som vill ha lite mer kött på benen inför nästa loppisrunda.

Du lär dig namnkunniga designers, rätt prisnivå, tips och knepen för att på plats avslöja om något är silver eller nysilver, kopia eller äkta kinesiskt porslin. Du får också en orientering kring de vanliga materialen och teknikerna, som "Vad är en litografi?" och "Vilka är de vanligaste glasteknikerna?".

Kursen kommer att ha stark på betoning på praktiska övningar och genomgångar, där du får möjlighet att se och känna på de föremål som diskuteras. Detta varvas med teoretisk kunskap om historik och sammanhang. Kursen vänder sig till nybörjare, som är intresserade av att lära sig mer om äldre föremål.   
 

Anmäl dig här

OBS! Kursen 28-29/9 är fullbokad!

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till en loppiskurs. Du får en bekräftelse på din anmälan inom två veckor.
OBS! Anmälan är bindande och kursavgiften betalas i förkott! Läs anmälningsvillkoren ovan innan du anmäler dig!

Namn:
Adress:
Postadress:
Personnummer:
Telefonnummer:
Epostadress:
Ev. rabattkod:
Jag har läst och accepterar anmälningsvillkoren ovan:
Ja! Nej!

 
   


Kursplan hittar du på följande länk

Mycket välkommen att lära dig mer med oss!

M v h
Maria och Emma
på Stockholmsmarknader
Tel: 0768966370 eller
Epost: kurser@stockholmsmarknader.se


 
  KURSFAKTA

OBS! Kursen 28-29/9 är fullbokad!

Syfte: Syftet med kursen är att ge deltagarna verktyg att känna igen och bedöma äldre föremål. Den ska ge enkla verktyg att avgöra material, ursprung och äkthet hos föremål inte minst på loppisar. Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till nybörjare, som är intresserade av att lära sig mer om äldre föremål.

Datum: 28-29 september 2013

Tid: 2 tillfällen om 4 resp. 2,5 timme:
Lördag kl. 10-12 + 13-15
Söndag kl. 10-12.30 (inkl. bensträckare)

Pris: 870 kr inkl. moms

Plats: Sigtuna myntklubbs föreningslokal, Nyborgsvägen 10 i Rosersberg

Kursledare: Gunnar Hartman, konstnär, en av Sveriges mest erfarna experter på keramik som tidigare arbetat med att katalogisera föremål på Nationalmuseum, varit avdelningsansvarig på Myrornas sortering, lärare på Stockholms Auktionsverks antikskola, guide i Kina. Givetvis har Gunnar stor erfarenhet av loppisar och auktioner.

Arrangör: Stockholmsmarknader i samarbete med Gunnar Hartman.

Antal deltagare: 15-20

Anmälningsvillkor: Arrangören har rätt att ställa in en kurs eller ett evenemang om det inte blivit tillräckligt antal deltagare. Ställs en kurs in har du rätt att återfå betald kursavgift. Vid anmälan på denna webbplats har du rätt att ångra din anmälan genom att till arrangören sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag som detta avtal ingås. Du har då rätt att återfå hela den avgift som du betalt senast inom 30 dagar från den dag som du lämnat meddelandet, dock ej bokningsavgiften som utgår om 50 kr av kurspriset.

Sist men inte minst: Kaffe och hembakt bulle ingår i kursavgiften.
 
 
Copyright 2012 Stockholmsmarknader. All Rights Reserved.  
_